10 min. 15 min.
Vreti sa le oferiti sarbatoritilor din viata dumneavoastra un cadou mai special?Ce ziceti de un tort aniversar cu tema facut chiar de dumneavoastra?
INGREDIENTE:
BLAT:
-8 OUA
-8 LINGURI DE ZAHAR
-8 LINGURI DE ULEI
-1 PLIC PRAF DE COPT
-5 LINGURI FAINA
-3 LINGURI CACAO
CREMA:
Crema este cea de nuca de cocos preparata ca aici.
MOD DE PREPARARE:
I.Se prepara blatul in felul urmator:
1.Se separa albusurile de galbenusuri
2.Peste albusuri se adauga putina sare si se bat spuma.
3.Dupa aceea se adauga zaharul in ploaie si se bate foarte bine in continuare pana cand daca intoarcem castronul nu cade albusul.
4.Peste galbenusuri se adauga uleiul si se amesteca foarte bine.Dupa aceea galbenusurile se pun peste albusuri si se amesteca cu o spatula de jos in sus.
5.Dupa aceea se pun faina,pudra de cacao si praful de copt intr-o sita si se cern peste albusurile amestecate cu galbenusurile.Se amesteca de jos in sus cu o spatula.
6.Se tapeteaza o tava cu o hartie de copt sau cu ulei si faina,dupa care se adauga compozitia.Se baga la cuptor la 180 grade timp de circa 35 minute.
II.
1.Se decupeaza din blat doua cercuri,dupa aceea blatul ramas se taie in doua pe jumatate.Apoi se taie pe mijloc.
2.Se incepe montarea tortului alternad un rand de blat cu un rand de crema pana se ajunge la forma unui aparat foto.Dupa aceea se decupeaza in forma dorita.
3.Se unge cu o crema de unt preparata din unt la temperatura camerei frecat bine cu zahar pudra.Se acopera cu pasta de zahar a carei retete este aici
4.Se decoreaza dupa preferinta.
POFTA BUNA SI SPOR LA PRAJITURIT!
[…] Dulciuri diverse, Reţete diverse Tags: crema, nuca cocos « Ateliere de gatit pentru copii Tort aniversar “Pasiune pentru fotografie si bijuterii handmade” » You can leave a response, or trackback from your own […]
It’s actually a great and useful piece of information. I am glad that you just shared this useful info with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.
And I thank you for appreciating.
great blog! the information you provide is quiet helpful, why i was not able to find it earlier. anyways i’ve subscribed to your feeds, keep the good work up.
[…] Crema de cocos,gasiti reteta aici. […]
[…] Tort aniversar “Pasiune pentru fotografie si bijuterii handmade” – 401 views […]
Hi, its nice piece of writing on the topic of media print, we all be aware of media is a enormous source of information.
[…] 1.Se pune laptele cu zaharul la fiert. 2.Cand fierbe laptele,se adauga nuca de cocos si se mai lasa pe foc 5 minute,timp in care se amesteca. 3.Intre timp se dizolva amidonul cu trei linguri de apa,se adauga gelatina si se pune peste crema.Se amesteca bine pana cand se ingroasa. 4.Cand s-a ingrosat,se ia de pe foc si se pune untul.Se amesteca bine. 5.Se lasa sa se raceasca. 6.Cand s-a racit,se bate frisca bine si se adauga cate putin din crema amestecand bine cu telul. 7.Se poate folosi la umplut foi,torturi sau la orice prajitura va ganditi,atata timp cat va place cocosul. Eu am folosit-o la umplerea unui tort aniversar. […]