Ionela 10 min. 15 min.

Vreti sa le oferiti sarbatoritilor din viata dumneavoastra un cadou mai special?Ce ziceti de un tort aniversar cu tema facut chiar de dumneavoastra?

INGREDIENTE:

BLAT:

-8 OUA
-8 LINGURI DE ZAHAR
-8 LINGURI DE ULEI
-1 PLIC PRAF DE COPT
-5 LINGURI FAINA
-3 LINGURI CACAO

CREMA:

Crema este cea de nuca de cocos preparata ca aici.

MOD DE PREPARARE:

I.Se prepara blatul in felul urmator:
1.Se separa albusurile de galbenusuri

2.Peste albusuri se adauga putina sare si se bat spuma.


3.Dupa aceea se adauga zaharul in ploaie si se bate foarte bine in continuare pana cand daca intoarcem castronul nu cade albusul.

4.Peste galbenusuri se adauga uleiul si se amesteca foarte bine.Dupa aceea galbenusurile se pun peste albusuri si se amesteca cu o spatula de jos in sus.

5.Dupa aceea se pun faina,pudra de cacao si praful de copt intr-o sita si se cern peste albusurile amestecate cu galbenusurile.Se amesteca de jos in sus cu o spatula.

6.Se tapeteaza o tava cu o hartie de copt sau cu ulei si faina,dupa care se adauga compozitia.Se baga la cuptor la 180 grade timp de circa 35 minute.

II.
1.Se decupeaza din blat doua cercuri,dupa aceea blatul ramas se taie in doua pe jumatate.Apoi se taie pe mijloc.

2.Se incepe montarea tortului alternad un rand de blat cu un rand de crema pana se ajunge la forma unui aparat foto.Dupa aceea se decupeaza in forma dorita.

3.Se unge cu o crema de unt preparata din unt la temperatura camerei frecat bine cu zahar pudra.Se acopera cu pasta de zahar a carei retete este aici
4.Se decoreaza dupa preferinta.

POFTA BUNA SI SPOR LA PRAJITURIT!