Ionela 10 min. 15 min.

O dulceata delicioasa,rafinata si chiar boiereasca as spune,care poate fi servita in zilele calduroase de vara alaturi de un pahar de sifon sau apa minerala rece.Asa cum se intampla pe vremea bunicii,cand atunci cand mergeai in vizita erai servit cu o farfuriuta de dulceata si un pahar de sifon rece.

INGREDIENTE:

-1 KG.ZMEURA
-1 KG ZAHAR
-ZEAMA DE LA O JUMATATE DE LAMAIE

MOD DE PREPARARE:

1.Se pune zmeura intr-o craticioara,se adauga zaharul peste si se lasa circa 2 ore ca sa iasa zeama din fructe.
2.Dupa cele 2 ore,se pune craticioara pe foc mare si se pune si zeama de lamaie.Se fierbe.ATENTIE!Spuma care se va forma se va indeparta cu o lingura.

3.Dupa 30 de minute se ia cu o lingurita putina dulceata si se pune pe o farfurie care se pune la rece pentru a verifica daca dulceata este destul de groasa.Daca este gata,se opreste focul,daca nu se mai tine pe foc verificandu-se ca anterior din cand in cand consistenta.
4.Cand este gata se toarna in borcane curate si uscate,se infileteaza capacul bine dupa care se intorc borcanele cu gura in jos si se lasa asa pana a doua zi.

Pentru proprietatile zmeurei puteti accesa linkul