Ionela 10 min. 15 min.



INGREDIENTE:

-100 GR.MEI DECORTICAT
-300 ML.APA
-4 LINGURITE MAIONEZA DE SOIA
(preparata ca aici -reteta de post sau ca aici-reteta cu lapte obisnuit)
-2 LINGURITE ULEI(presat la rece)
-CEAPA DUPA GUST(eu am pus cam jumatate)
-ZEAMA DE LAMAIE DUPA GUST

MOD DE PREPARARE:

1.Se fierbe meiul in apa pana cand aceasta este absorbita si meiul este fiert.
2.Se lasa sa se raceasca dupa care se pune intr-un castron,se toarna peste cele 2 lingurite de ulei si se bate putin cu blenderul astfel incat meiul sa ramana de consistenta icrelor.NU trebuie facut pasta ci doar putin blenduit.
3.Dupa aceea se pune maioneza de soia si se amesteca bine
4.Se potriveste de sare,piper si zeama de lamaie.
5.La sfarsit se pune ceapa taiata marunt si se amesteca.
Pentru culoare eu am pus si putina boia dulce.

Daca nu tineti post,acele doua lingurite de ulei pot fi dintr-o conserva de peste.Dar chiar si fara gustul de peste sunt identice la gust cu icrele.

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!