Ionela 10 min. 15 min.


INGREDIENTE:

-1 KG.DOVLECEI
-2 MORCOVI
-500 GR.PIEPT DE PUI
-3 FIRE DE CEAPA VERDE SAU O CEAPA
-3 FIRE DE USTUROI SAU 5 CATEI DE USTUROI
-150 ML APA SAU LAPTE DE COCOS
-O LEGATURA PATRUNJEL
– SARE DE MARE SI PIPER DUPA GUST
-O LINGURA DE AMIDON
-O LINGURA ULEI DE MASLINE

MOD DE PREPARARE:

1.Pieptul de pui se spala bine si se taie cubulete.
2.Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.
3.Dovleceii si morcovii se curata si se taie fasii.Eu am folosit o razatoare speciala dar daca nu aveti se pot taia cu un curatator de legume.
4.Intr-o tigaie se pune uleiul de masline,se adauga pieptul de pui,ceapa si usturoiul si se amesteca dupa care se adauga apa sau laptele de cocos si se amesteca bine pana cand se albeste pieptul pe toate partile.

5.Se adauga morcovul si se mai lasa 5 minute pana se inmoaie si el putin.

6.Dupa ce se inmoaie morcovul se pun si dovleceii si se sareaza si pipereaza dupa gust.

7.Dupa ce s-a inmuiat dovlecelul in functie de preferinta dumneavoastra(il puteti lasa mai al dente)se pune amidonul diluat cu apa rece pentru a lega sosul.
8.La sfarsit se adauga patrunjelul taiat marunt.

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

DESPRE DOVLECEL:este o legumă de sezon complexă, bogată în nutrienţi de calitate. Pulpa şi mai ales coaja legumei conţin concentraţii apreciabile de vitamine (A, B1, B3, B6, C) şi minerale (potasiu şi fosfor în cantităţi mari).