Ionela 10 min. 15 min.



INGREDIENTE:

-600-700 GR.ZAHAR PUDRA(EU FOLOSESC CORONITA).DACA FOLOSITI ALT ZAHAR,AR FI BINE SA IL CERNETI INAINTE.
-50 GR.ULEI DE PALMIER(EU AM INCERCAT SI CU ULEI DE ARAHIDE SI A IESIT CU O AROMA DEOSEBITA)
-60 ML.APA CALDUTA
-50 GR.AMIDON
-5 GR.GELATINA
-50 GR.MIERE

MOD DE PREPARARE:

1.Se inmoaie gelatina in apa calduta,se adauga mierea si se pun pe bain-mairie.Se amesteca pana devin lichide.


2.Separat se amesteca zaharul pudra cu amidonul.Peste amestecul obtinut mai devreme se adauga si uleiul dupa care se toarna totul peste zaharul pudra.Se amesteca bine pana cand se omogenizeaza foarte bine.Se scoate pe masa pudrata cu zahar pudra si daca mai este nevoie se mai adauga zahar pudra.ATENTIE!Nu trebuie sa fie foarte tare pentru ca el se mai intareste la frigider.


3.Cand este gata se inveleste bine in folie alimentara si se baga la frigider.
4.Se scoate atunci cand avem nevoie si se foloseste in functie de ce dorim sa facem.ATENTIE!Cat lucrati cu o bucata de pasta de zahar,restul trebuie sa ramana acoperit pentru ca altfel se usuca.

Eu l-am folosit la mai multe torturi.

Sursa:Viorica’s cakes