10 min. 15 min.
INGREDIENTE:
-1 KG.FAINA ALBA
-3 OUA
-200 GR.ZAHAR
-250 ML.LAPTE
-50 ML.ULEI
-25 GR.DROJDIE SAU UN PLICULET DROJDIE USCATA
-UN PRAF DE SARE
-OPTIONAL:COAJA DE LAMAIE,VANILIE
-3 LINGURI DE LAPTE PENTRU UNS
-ZAHAR,SCORTISOARA,NUCA PENTRU DECOR
-2 STICLE DE 1 L.PENTRU INFASURAT KURTOSUL
MOD DE PREPARARE:
1.Drojdia se amesteca cu o lingura de apa calduta si o lingurita de zahar si se lasa la crescut.Eu am folosit drojdie uscata Pakmaya.
2.Intr-un castron se amesteca ouale cu zaharul si se bat bine cu telul.
3.Se adauga miroasele si laptele, drojdia crescuta si se amesteca bine.La sfarsit se adauga faina in ploaie si se framanta bine.
4.Se adauga si uleiul si se framanta pana la incorporarea completa si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul(circa o ora).
5.Dupa ce a crescut se imparte in 4 bucati.Se ia fiecare bucata pe rand si se intinde cu facaletul pe masa unsa cu ulei.Se taie circular cu ajutorul unui cutit de pizza sau al unui cutit normal,asa cum se vede in poza.
6.Fiecare sticla se unge cu ulei bine si se incepe infasurarea fasiilor de coca pe sticla.
7.Dupa ce se termina de infasurat,se unge colacul cu putin lapte si se da prin zahar amestecat cu scortisoara,prin zahar sau prin nuca si se baga la cuptor la 200 de grade timp de circa 10 minute.La fiecare 2-3 minute ne uitam la el si il mai intoarcem daca este auriu.
8.Se scot de pe sticle cu grija si se servesc.Sunt deliciosi.
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!
Be the first to post a comment