Ionela

DSC_0214

Pentru ca de multa vreme noi evitam consumul de cartofi ,am hotarat ca atata timp cat este sezonul dovleacului, sa inlocuim cartoful cu dovleacul.Astfel,am incercat mancarica de dovleac,supa crema de dovleac,salata orientala cu dovleac,etc.Toate ne-au placut foarte mult,nesimtind o diferenta semnificativa.Sa nu mai spunem ca dovleacul este plin de nutrienti.Noi mancam piure de dovleac de foarte mult timp si am hotarat sa va impartasesc si voua reteta.

INGREDIENTE:

UN DOVLEAC PLACINTAR(1,5 KG)
PUTIN LAPTE
PUTIN UNT(CAM O LINGURA AM PUS EU)
SARE SI PIPER DUPA GUST
OPTIONAL,PT.CREMOZITATE,2 CARTOFI

MOD DE PREPARARE:

Dovleacul se curata si se taie cubulete dupa care se pune la fiert in apa cu sare.
Cand este fiert,dovleacul se scurge bine si se paseaza cu ajutorul unei furculite sau a unei prese pentru piure.Se adauga untul si se amesteca bine pana la incorporarea completa a acestuia iar daca piureul nu este suficient de subtire puteti adauga cate o lingura de lapte pana ajunge la consistenta dorita.
Se potriveste de sare si piper si este gata.Se serveste cald ca atare sau ca garnitura.Este delicios.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!