Pentru ca ,zic eu,ati observat ca imi place foarte mult dovleacul(are foarte multe vitamine)si l-am folosit pentru a inlocui cartofii de fiecare data cand am avut ocazia,am zis de ce sa nu incerc si o mancarica de dovleac.Ei si ce credeti?A iesit delicioasa.
Iata si reteta:
INGREDIENTE:
-UN DOVLEAC CAM DE 1,5 KG
-O CEAPA
-3 CATEI DE USTUROI
-O JUMATATE ARDEI GRAS
-O LINGURA ULEI MASLINE
-SARE SI PIPER DUPA GUST
-150-200 ML.APA
-2 LINGURI SUC/SOS DE ROSII
-3 FOI DE DAFIN
-MARAR PENTRU DECOR
MOD DE PREPARARE:
1.Se spala si se curata legumele.Dovleacul se taie cubulete,ceapa,ardeiul gras si usturoiul se taie marunt.
2.Intr-o cratita se pun uleiul de masline,ceapa,ardeiul si usturoiul,se pun la foc mic si se amesteca pentru a nu se arde.Se tin pana cand se calesc putin.
3.Dupa ce s-au calit putin se adauga dovleacul,sosul de rosii,foile de dafin si apa.Se potriveste de sare si piper si se acopera cu un capac.Se lasa la foc mic,amestecand din cand in cand,pana cand fierbe dovleacul.
4.La sfarsit se adauga mararul atat pentru gust cat si pentru decor.
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!
[…] ca atata timp cat este sezonul dovleacului, sa inlocuim cartoful cu dovleacul.Astfel,am incercat mancarica de dovleac,supa crema de dovleac,salata orientala cu dovleac,etc.Toate ne-au placut foarte mult,nesimtind o […]