Ionela 10 min. 15 min.



INGREDIENTE:

1.1 Kg de spanac proaspat sau congelat ( in cazul in care este congelat,acesta trebuie sa aiba frunzele intregi)
2. 1 ceapa
3. 300 grame de pui
4. suc de rosii facut in casa(acesta este optional deoarece este folosit doar pentru a da culoare mancarii).NU folositi bulion din comert!!!
5. 1 legatura marar
6. sare
7. piper

MOD DE PREPARARE:

1.Se toaca spanacul
2.Se taie carnea de pui cubulete
3. Se incinge o tigaie non-aderenta si se pune putina apa fierbinte( in loc de ulei )

4.Cand apa a inceput sa fiarba se pun cubuletele de pui


5.Intre timp,pana se fierbe puiul,se pune intr o oala apa fierbinte si ceapa.Aceasta este gata cand devine translucida.

6.Adaugati spanacul si completati cu apa fierbinte .(Nu il fierbeti foarte mult pentru a nu-si pierde proprietatile.Daca ati pus prea multa apa peste spanac,strecurati-o si consumati-o in loc de ceai,este foarte sanatoasa)

7.Cand spanacul este aproape fiert puneti sucul de rosii,puiul,mararul,piperul si sare dupa gust.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

DESPRE SPANAC:Intareste sistemul imunitar.Contine fier(dar nu in cantitati foarte mari)sodiu,potasiu,calciu,fosfor,magneziu,sulf,mangan,zinc,cupru,iod,vitamine(A,B1,B2,B12,PP,C,acid folic).Intareste sistemul imunitar,este nutritiv si tonifiant,curata tubul digestiv,stimuleaza activitatea inimii,previne infectia gingiilor.