Ionela 10 min. 15 min.

De ce mamaliga din mei?
Pai in primul rand pentru ca malaiul pe care noi il cumparam din oras este procesat astfel incat nu mai are proprietatile malaiului de la tara.

Si in al doilea rand pentru ca meiul are mult mai multe proprietati decat malaiul.Este benefic in special pentru cei cu probleme de inima, avand in vedere continutul mare de magneziu pe care-l are. Asa cum arata studiile recente, magneziul alina atacurile severe de astm si ale celor de migrene. Deasemenea magneziul ajuta la reducerea presiunii arteriale si a infarcturilor, in special a celor date de ateroscleroza sau de diabet. Niacinul din mei (vitamina B3) ajuta la reducerea colesterolului si deci are un impact asupra metabolismului fiind cumva de ajutor in curele de slabire. Prin continutul de tryptofan (precursor al serotoninei si melatoninei) poate avea actiuni benefice in cazurile de depresie, durere cronica si in iritablitate/reactii violente.

Ei bine iata si reteta:

INGREDIENTE:

-1.5 L APA
-400 GR MEI MACINAT
-3 LINGURITE SARE DE MARE SAU DUPA GUST

MOD DE PREPARARE:

1.Se pune apa la fiert cu sarea.
2.Cand a fiert apa se pune meiul in ploaie si se amesteca bine cu telul.
3.Se fierbe pana se ingroasa.Ar trebui sa arata cam asa:


4.Dupa ce a fiert bine si s-a ingrosat  rasturnati pe o farfurie si o puteti servi.Noi am ales sa o servim cu ciupercute trase la tigaie. 😀

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!