Ionela 10 min. 15 min.



INGREDIENTE:

-500 GR.PLEUROTUS
-UN MORCOV
-2 CEPE
-O LEGATURA MARAR
-O LEGATURA PATRUNJEL
-O LINGURA DE ULEI DE PALMIER
-SARE SI PIPER DUPA GUST

MOD DE PREPARARE:

1.Se curata ceapa si morcovul si se spala.
2.Ceapa se taie marunt si morcovul se da pe razatoarea mica.Ciupercile se taie fasii.
3.Intr-o tigaie non-aderenta se pune uleiul de palmier,dupa care se pun ceapa si morcovul si se lasa la calit foarte putin.

4.Dupa ce s-au calit putin se adauga si ciupercile,se sareaza si pipereaza dupa gust si se lasa la calit pana se inmoaie.
5.La sfarsit se adauga mararul si patrunjelul tocate marunt si se amesteca.

Se pot servi cu mamaliga din mei,a carei reteta o gasiti aici

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

DESPRE CIUPERCI:Ciupercile au în componenţa lor substanţe organice, săruri minerale dar şi apă. Potasiul conţinut de o mână de ciuperci albe este mai mare decât conţinutul unei portocale, potasiul având rolul de reglare a tensiunii arteriale. Ciupercile reprezintă un remediu împotriva depresiei, a stresului şi a stărilor de anxietate. Consumarea a 3 ciupercuţe pe zi asigură organismului cantitatea necesară de vitamina B12.

    Medicii spun că ciupercile combat oboseala, asteniile, precum şi stările de epuizare fizică datorită conţinutului bogat în fibre şi vitaminele B1, B2, B3, B6, precum şi acid folic.
DE CE ULEI DE PALMIER?Pentru că uleiul de palmier rezistă la temperaturi foarte ridicate,nu pătrunde în alimente, nu miroase şi nu face fum. Uleiul de palmier nu se degradează în timpul prăjirii şi nu formează substanţe toxice, aşa cum se întâmplă în cazul celorlalte uleiuri.Uleiul de palmier nehidrogenat sau nerafinat rezistă la temperaturi de până la 230 de grade Celsius, în vreme ce uleiul de măsline – 180 de grade, iar uleiul de floarea-soarelui – la doar 160 de grade.

Comentarii facebook

comentarii/comentariu