O varianta de a gati ficateii de pui fara a-i face sa devina innecaciosi ci suculenti si foarte gustosi.
INGREDIENTE:
-500-600 gr.ficatei pui
-sare si piper dupa gust
-cimbru/busuioc
-5 catei de usturoi
-200 ml. vin alb
-100 ml.apa
-o lingura ulei de masline
MOD DE PREPARARE:
Ficateii se spala,se curata de vinisoare si se lasa la scurs.
Intr-o oala cu capac,non-aderenta, se pune uleiul si se lasa putin sa se incinga.
Cand uleiul este incins,se adauga ficateii si se pune capacul.Se amesteca din cand in cand pentru ca ficateii sa prinda culoare si sa se prajeasca putin.
Dupa circa 5 minute,cand ficateii au prins o crusta,se adauga vinul,apa si condimentele si se lasa fara capac pana cand incepe sa fiarba pentru a se evapora alcoolul.
Cand s-a evaporat alcoolul,se pune capacul si se lasa la foc mic amestecand din cand in cand.
Ficateii sunt gata cand lichidul din oala scade si se transforma intr-un sos.Dureaza circa 20 minute ca acest lucru sa se intample.
Se servesc ficateii cu un sos de iaurt si usturoi sau cu o salata.
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!
Be the first to post a comment