Ionela

SAMSUNG CSC

Am recurs la aceasta metoda de a face zacusca pentru ca mie una imi place zacusca la nebunie numai ca evitam sa o consum din cauza are foarte mult ulei.Cel putin cea facuta de bunici,mame dupa reteta clasica.
Consider ca zacusca este la fel de buna si fara atata grasime ,care ce-i drept ajuta la conservarea ei.Dar sincer de fiecare data am zis ca e pacat de legumele pline de nutrienti care sunt stricate de acea grasime in care sunt calite. In plus mi se pare mult mai simplu sa scot atunci cand am pofta un pachet de vinete coapte din congelator si unul de ardei kapia copt si sa purced la realizarea ei.Mi se pare mult mai ok si in plus nu ramane niciodata nemancata.

Si acum sa va spun cam cat dureaza.Pai cam 20 minute in afara de dezghetarea ingredientelor.

INGREDIENTE:

-250-300 GR.VINETE COAPTE
-100 GR.ARDEI KAPIA COPT SAU ARDEI GRAS PROASPAT
-O CEAPA MARE
-150 ML.SUC DE ROSII
-50 ML.APA
-SARE SI PIPER DUPA GUST
-O FOAIE DE DAFIN
-O LINGURA ULEI PALMIER/COCOS/MASLINE

MOD DE PREPARARE:

1.Intr-o tigaie non-aderenta se pune uleiul iar cand acesta este incins se pune ceapa tocata marunt,ardeiul kapia si se amesteca pana cand acestea se calesc putin.Ele nu se vor arde pentru ca ardeiul congelat va lasa apa si se vor cali perfect.
2.Cand ceapa si ardeiul sunt calite se adauga vinetele coapte tocate ,foaia de dafin si apa amestecata cu sucul de rosii.Se lasa la foc mic pana cand se evapora toata zeama si vinetele si ardeiul sunt moi.La sfasit se potriveste de sare si piper.
3.Pentru un plus de finete,cand am luat cratita de pe foc,am pasat putin,foarte rapid ingredientele,cu ajutorul unui blender.Dar atentie sa nu le mixati prea mult pentru ca altfel zacusca va avea consistenta unei paste si nu asta ne dorim.Introduceti blenderul cate 2 secunde din loc in loc.

Va spun este delicioasa si nu are nici un pic de grasime nesanatoasa si in plus are fiz acelasi gust ca cea facuta de bunica.

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!