Ionela

SAMSUNG CSC

O prajitura pe care am mancat-o azi, facuta de mama, careia evident i-am cerut reteta si o mostra pentru poza.:) O combinatie placuta de moale cu crocant, cu un gust nemaipomenit de nuca.

INGREDIENTE:

BLAT:

-7 ALBUSURI
-O CANA ZAHAR(CANA DE 200 ML)
-O CANA NUCA PISATA
-O CANA STAFIDE/RAHAT
-O CANA FAINA
-UN PLIC PRAF DE COPT
+
-2 FOI NAPOLITANA

CREMA:

-7 GALBENUSURI
-200 GR.ZAHAR PUDRA
-UN PACHET UNT

MOD DE PREPARARE:

BLAT:

1.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare dupa care se adauga putin cate putin zaharul si se bat in continuare pana cand ies spuma tare.
2.Dupa aceea se adauga nuca pisata,stafidele si faina amestecata cu praf de copt.
3.Se da la cuptor la 180 grade timp de circa 30 minute.

CREMA:

1.Se incalzeste apa intr-o oala.
2.Intr-un castron rezistent la cald sau intr-o oala mica, se amesteca galbenusurile cu zaharul farin si se pune oala peste apa fierbinte(bain-marie).
3.Se amesteca bine incontinuu pana cand amestecul de zahar si ou se ingroasa si iese o crema.
4.Cand este gata se pune pachetul de unt si se amesteca pana la omogenizarea completa.Crema se imparte in doua parti egale.

Cand blatul si crema sunt gata, se incepe asamblarea prajiturii astfel: se pune o foaie de napolitana,se unge cu crema,se pune blatul de nuca,se unge cu crema si deasupra lui se adauga o foaie de napolitana.Se lasa sa se odihneasca cateva ore pentru a se inmuia putin foaia de napolitana si blatul.

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!