Ionela

SAMSUNG CSC

Daca si voi va amintiti clasicele saratele cu cascaval si chimen pe care le faceau bunicile noastre , va invit sa incercati aceasta reteta pentru ca sunt identice cu acelea.

INGREDIENTE:

-400 GR.FAINA
-250 GR.UNT /MARGARINA/UNTURA
-CIRCA 150 GR.IAURT/SMANTANA
-25 GR.DROJDIE PROASPATA/10 GR.DROJDIE USCATA
-O LINGURITA ZAHAR
-O LINGURITA SARE
-100 GR.CASCAVAL
-OPTIONAL:CHIMEN/CASCAVAL/SUSAN

MOD DE PREPARARE:

1.Faina se pune intr-un castron si peste ea se adauga grasimea de la frigider si se amesteca cu ajutorul degetelor pana cand se incorporeaza in faina.

2.Intr-un castronel se freaca drojdia cu zahar pana devine lichida.Daca folositi drojdie uscata o amestecati cu putin iaurt si cu lingurita de zahar.Dupa aceea se pune peste faina.

3.Dupa ce ati adaugat drojdia,se adauga si restul ingredientelor si se framanta pana iese un aluat omogen mai moale.Daca se lipeste de maini mai puteti adauga putina faina.Aluatul astfel obtinut se lasa la odihnit circa 20 minute.

4.Dupa cele 20 de minute se imparte aluatul in doua ,se intinde intr-o foaie de 3 mm grosime si se taie fasii.Se ung cu ou si se presara deasupra la alegere cascaval,chimen,susan,etc.

5.Se dau la cuptor la 220 grade timp de circa 15 minute pana se rumenesc putin.

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!