Ionela

SAMSUNG CSC

Si varianta de cozonac fraged dar cu ingrediente clasice, evident si cu caloriile din dotare. Dar multi spun : „O data pe an merge”. Avantaje: e mult mai rapid de facut si reusita e garantata.

INGREDIENTE PENTRU 5 COZONACI CA CEI DIN POZA:
sunt de lungimea unei tavi de cuptor si incap 4 pe latime in aceeasi tava.

PENTRU ALUAT:

-600 GR.FAINA ALBA 000
-UN PACHET MARGARINA(250 GR.)LA TEMPERATURA CAMEREI
-O LINGURA DE SMANTANA
-2 LINGURI DE ZAHAR
-DROJDIE PROASPATA CAT O NUCA
-3 LINGURI LAPTE CALDUT
-3 GALBENUSURI
-LAMAIE RASA/ESENTA ROM/ETC

PENTRU UMPLUTURA:

-300 ML.APA
-300 GR.ZAHAR
-500 GR.NUCA MACINATA
-2 LINGURI CACAO
-3 ALBUSURI

MOD DE PREPARARE:

ALUAT:

1.Drojdia se pune intr-un castronas cu o lingurita de zahar, cu cele 3 linguri de lapte si o lingura de faina.Se amesteca bine si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
2.Intre timp intr-un castron frecam bine margarina cu zaharul, smantana, galbenusurile si coaja de lamaie.
3.Cand drojdia a crescut, se adauga si ea peste margarina.Dupa aceea se adauga faina si se framanta bine pana cand iese un aluat omogen.Cand este gata se lasa la crescut 10-15 minute pana cand pregatim umplutura.

UMPLUTURA:

1.Se fierbe apa cu zaharul pana cand acesta este complet dizolvat si are consistenta unui sirop.
2.Cand este gata siropul,se adauga peste cele 500 gr.de nuca macinata amestecata cu pudra de cacao.
3.Cand compozitia se mai raceste putin se adauga albusurile batute spuma si se amesteca.

Cand si umplutura este gata,aluatul se imparte in 5 bucati egale.Fiecare bucata se intinde cu sucitorul pe masa presarata cu faina in prealabil si se intinde in foaie subtire.Se unge pe toata suprafata cu umplutura de nuca, se ruleaza si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.Se unge cu ou batut si se da la cuptor.Se lasa la cuptor circa 35-40 minute pana cand este rumen pe deasupra.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!