Ionela 10 min. 15 min.


INGREDIENTE:

-O VANATA
-3 CARTOFI MARI
-2 DOVLECEI
-300 GR.DOVLEAC PLACINTAR-optional
-2 CEPE MARI
-2 ROSII MARI
-250 ML SUC DE ROSII
-100 ML APA
-3 CATEI DE USTUROI
-2 LINGURITE BUSUIOC
-3 FOI DE DAFIN
-SARE SI PIPER DUPA GUST

MOD DE PREPARARE:

1.Se curata morcovii,dovleacul,ceapa,usturoiul si cartofii si se spala bine.
2.Vanata,rosiile si dovleceii se spala foarte bine.
3.Toate legumele se taie felii mari.
4.Intr-un castron se amesteca sucul de rosii,apa,sarea,piperul,usturoiul pisat si busuiocul.
5.Legumele se aseaza in tava in forma aceasta:

6.Peste legume se toarna sosul pe care l-am facut anterior si se pun foile de dafin in tava printre legume.
7.Se baga la cuptor la 220 grade(treapta 7) timp de 45-60 de minute.Se incearca cartoful cu o furculita pentru a verifica cand sunt gata.

Asa arata scos din cuptor:

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!