80 min. 15-20 min.
O modalitate delicioasa de utilizare a spanacului .
Vreau sa va spun ca dieta pe care o tin m-a facut sa imi folosesc imaginatia mai mult ca oricand .Aceasta reteta este facuta pentru pranzul din ziua de carbohidrati si sincera sa fiu,desi nu sunt foarte incantata de spanac de obicei,de data aceasta acest preparat mi-a intrecut toate asteptarile.Este extraordinar de delicioasa.
INGREDIENTE:
PT.ALUAT:
-500 GR.SPANAC CONGELAT
-O JUMATATE DE CEAPA
-3 CATEI DE USTUROI
-O LINGURITA LEGUME DESHIDRATATE(optional)
-2-3 LINGURI DE FAINA
-SARE SI PIPER DUPA GUST
-O LINGURA FULGI DE DROJDIE(optional)
MOD DE PREPARARE:
2.In timp ce aluatul creste,ne ocupam de umplutura.Ceapa si 2 catei de usturoi le curatam si le tocam marunt.Intr-o tigaie non-aderenta punem ceapa si usturoiul si le”calim”putin cu 2 linguri de apa.Adaugam spanacul congelat si lasam pe foc pana cand acesta se dezgheata dupa care mai lasam sa fiarba circa 10 minute.Daca este nevoie,se mai adauga putina apa.Se potriveste de sare si piper iar la final se adauga in ploaie cate o lingura de faina,amestecand bine incontinuu pana cand spanacul se ingroasa suficient cat sa arate ca o umplutura(sa nu fie deloc lichid). S-ar putea sa nu fie necesara toata faina asa ca nu o adaugati toata odata.Se lasa sa se raceasca.
3.Cand aluatul este gata,se iau bucati din el si se intind pe masa presarata cu faina.Grosimea aluatului trebuie sa fie de circa 4-5 mm.Forma aluatului trebuie sa fie rotunda.

6.Placintele se pun intr-o tava pregatita cu hartie de copt.Se ung cu putina apa amestecata cu putin bicarbonat de sodiu.
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!
Be the first to post a comment