Ionela 10 min. 15 min.

Delicioase.Perfecte pentru o cina in familie.

INGREDIENTE PT.4 PERSOANE:

-350 GR.PASTE INTEGRALE
-200 GR.BACON
-200 GR CIUPERCI (eu am folosit ciuperci brune)
-3 CATEI DE USTUROI
-150 ML.SMANTANA DULCE
-SARE SI PIPER DUPA GUST
-O LINGURA ULEI DE MASLINE
-BUSUIOC SAU PATRUNJEL VERDE PENTRU DECOR

MOD DE PREPARARE:

1.Pastele se pun la fiert in apa cu sare si se fierb conform timpului inscris pe pachet.Ele vor ramane al dente pentru ca se vor mai fierbe in sosul de smantana.

2.Intr-o cratita se pune uleiul de masline.Baconul se toaca bucatele si se pune in uleiul incins la prajit.

3.Intre timp tocam ciupercile si usturoiul marunt.Dupa ce s-a prajit baconul,se scoate si se pun in uleiul ramas ciupercile  si usturoiul.


4.Cand se inmoaie ciupercile se pune baconul la loc peste ele si se adauga smantana dulce.Se aduce la punctul de fierbere timp in care pastele se scurg de apa.


5.Cand sosul fierbe punem pastele scurse si le mai fierbem 3-4 minute in functie de preferinta fiecaruia.

Se servesc calde decorate cu busuioc sau patrunjel verde.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!