Ionela 10 min. 15 min.

O alta varianta de gatire a dovlecelului nemaipomenit de gustoasa.

INGREDIENTE:

-3 DOVLECEI DE MARIME MEDIE
-4 LINGURI FAINA
-O LINGURA PESMET
-2 OUA
-SARE SI PIPER DUPA GUST
-PESMET PENTRU DAT CHIFTELELE PRIN EL
-DACA LE PRAJIM:ULEI PENTRU PRAJIT

MOD DE PREPARARE:

1.Dovleceii se curata si se dau prin razatoare dupa care se pun intr-o sita.Se adauga peste ei sare si se lasa circa 10 minute.Dupa cele 10 minute se storc bine.


2.Dupa ce se storc dovleceii se adauga ouale,faina si lingura de pesmet,se potriveste de sare si piper si se amesteca bine.

3.Se ia cu lingura compozitie si se da prin pesmet dupa care se da forma de chiftea si fie se prajesc in ulei,fie se baga la cuptor pe hartie de copt.Eu pentru ca eram in criza de timp am ales ca de data aceasta sa le prajesc.

Se pot servi atat calde cat si reci si sunt delicioase servite cu un sos facut din 4-5 linguri de iaurt grecesc si 3-4 catei de usturoi.

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!