10 min. 15 min.
O alta varianta de gatire a dovlecelului nemaipomenit de gustoasa.
INGREDIENTE:
-3 DOVLECEI DE MARIME MEDIE
-4 LINGURI FAINA
-O LINGURA PESMET
-2 OUA
-SARE SI PIPER DUPA GUST
-PESMET PENTRU DAT CHIFTELELE PRIN EL
-DACA LE PRAJIM:ULEI PENTRU PRAJIT
MOD DE PREPARARE:
1.Dovleceii se curata si se dau prin razatoare dupa care se pun intr-o sita.Se adauga peste ei sare si se lasa circa 10 minute.Dupa cele 10 minute se storc bine.
2.Dupa ce se storc dovleceii se adauga ouale,faina si lingura de pesmet,se potriveste de sare si piper si se amesteca bine.
3.Se ia cu lingura compozitie si se da prin pesmet dupa care se da forma de chiftea si fie se prajesc in ulei,fie se baga la cuptor pe hartie de copt.Eu pentru ca eram in criza de timp am ales ca de data aceasta sa le prajesc.
Se pot servi atat calde cat si reci si sunt delicioase servite cu un sos facut din 4-5 linguri de iaurt grecesc si 3-4 catei de usturoi.
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!
[…] Pentru ca am tot mancat dovleceii in diverse feluri si zilele trecute am ales sa mai fac niste chiftele de dovlecei care noua ne plac foarte mult,am zis ca de data aceasta sa le imbunatatesc atat aspectul cat si gustul.Astfel am decis sa fac chiftelele la cuptor,pe care le-am preparat ca aici. […]
Sunt super delicioase;eu fac foarte des aceste chiftelute doar ca mai pun si morcov ras fin si usturoi pentru ca altfel nu s-ar numi chiftelute!!