MMMM,pur si simplu delicioasa.
INGREDIENTE:
-600 ML.APA
-500 GR.ZAHAR
-250 ML.ULEI
-8 LINGURI GEM
-6 LINGURI CACAO
-2 LINGURITE PRAF DE COPT
-600 GR.FAINA
-200 GR.NUCI
MOD DE PREPARARE:
1.Intr-un castron se amesteca zaharul,apa si uleiul.
2.Se adauga faina amestecata cu pudra de cacao si praful de copt si se amesteca bine pana la omogenizarea completa a aluatului.
3.La final se adauga gemul si nucile si se mai amesteca putin.
4.Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt(eu am folosit tava cuptorului) si se da la cuptor la 180 grade timp de circa 35 minute.
5.Dupa ce se scoate din cuptor,se gaureste din loc in loc cu o scobitoare si se insiropeaza cu un sirop obtinut din 200 ml.apa fiarta,2 linguri cacao, 4 linguri zahar pudra si putina esenta de rom.Se poate pudra cu fulgi de cocos,nuca pisata,zahar pudra,etc.Se lasa sa se raceasca si se feliaza.
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!
Be the first to post a comment