Nu pot sa spun decat ca sunt nemaipomenite pentru cei carora le place aroma de lamaie.Astazi cand le-am tinut la cuptor,nu pot sa va descriu ce miros imbietor venea dinspre cuptor.
INGREDIENTE pt.circa 12 briose:
-1 OU
-UN PRAF DE SARE
-150 GR.ZAHAR
-70 ML.ULEI
-175 ML.KEFIR/LAPTE BATUT/IAURT
-200 GR.FAINA
-O LINGURITA RASA PRAF DE COPT
-O LINGURITA RASA BICARBONAT DE SODIU STINS CU PUTINA ZEAMA DE LAMAIE
-50 GR.FULGI DE CIOCOLATA
-COAJA DE LA O LAMAIE
MOD DE PREPARARE:
1.Intr-un castron se pun oul,praful de sare si zaharul si se bat bine pana cand amestecul se albeste.
2.Dupa aceea se adauga uleiul si se mai amesteca pana la incorporarea completa a acestuia.
3.Cand ati incorporat uleiul,adaugati coaja de lamaie si kefirul si amestecati bine.
4.Intr-un alt castron amestecati faina cu praful de copt si cu bicarbonatul dupa care o varsati peste amestecul anterior si amestecati bine cu ajutorul unui tel pana cand amestecul este omogen.
5.La final adaugati fulgii de ciocolata sau ciocolata taiata bucatele si mai amestecati putin.
6.Se pune in fiecare forma de briosa cate o lingura si jumatate de aluat si se dau la cuptor la 180 grade timp de circa 30 minute.
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!
Be the first to post a comment