Ionela

SAMSUNG CSC

O mancarica delicioasa pe care o putem consuma dar nu foarte des.Daca optati sa o faceti fara ciolan este chiar foarte sanatoasa.

INGREDIENTE:

-500 GR. FASOLE ALBA USCATA
-1 KG CIOLAN AFUMAT DEZOSAT
-2 CEPE MARI
-UN ARDEI GRAS MARE
-1/2 BUCATA TELINA(CIRCA 150 GR.)
-UN PASTARNAC
-2 MORCOVI MARI
-O CUTIE 400 GR. ROSII DECOJITE
-2 FOI DAFIN
-O LINGURITA/O CRENGUTA CIMBRU USCAT
-SARE SI PIPER DUPA GUST

MOD DE PREPARARE:

1.Fasolea se pune la inmuiat in apa de seara.Daca nu aveti timp sa o lasati la inmuiat puteti pune in apa in care fierbeti fasolea o lingurita de bicarbonat de sodiu.
2.A doua zi puneti la fiert fasolea.Pentru a nu avea probleme cu stomacul din cauza ei este bine ca apa in care fierbeti fasolea sa fie schimbata de 2 ori.Adica puneti fasolea la fiert,o lasati 15 minute,aruncati apa,o inlocuiti si o mai lasati la fiert inca 15 minute dupa care repetati procedeul.
In acelasi timp puneti  ciolanul la fiert
intr-o alta oala.
Ambele se lasa la fiert circa 45 minute.Nu trebuie sa fie complet fierte pentru ca vor mai fierbe impreuna cu legumele.
2.In timpul in care fierbeti ciolanul si fasolea,curatati legumele si le tocati cubulete sau le dati prin razatoarea mare.
3.Dupa cele 45 minute,scoateti ciolanul si il lasati putin sa se racoreasca dupa care il taiati in bucati potrivite.
4.Intr-un tuci sau intr-o oala puneti ciolanul taiat,fasolea scursa si restul ingredientelor.Turnati apa peste ele cat sa le acopere putin(circa 750 ml)
5.Dupa aceea le lasati sa mai fiarba impreuna pana cand fasolea si legumele sunt complet fierte.La sfarsit se potriveste de sare si piper.

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!