O reteta de post delicioasa si sanatoasa, desigur, daca aceste chiftele nu le prajim,ci lebagam la cuptor.
INGREDIENTE:
-5 CARTOFI MARIME MEDIE
-3 MORCOVI MARIME MEDIE
-O CEAPA
-5 CATEI DE USTUROI
-O LEGATURA MARAR
-O LEGATURA PATRUNJEL
-3-4 LINGURI FAINA/PESMET(trebuie sa iasa o compozitie legata)
-SARE SI PIPER DUPA GUST
-OPTIONAL 2-3 LINGURI FULGI DE DROJDIE
-OPTIONAL DOVLECEI SAU ALTE LEGUME CU CARE PUTETI INLOCUI O PARTE DIN MORCOVI SAU CARTOFI
MOD DE PREPARARE:
1.Cartofii si morcovii se spala, se curata si se dau prin razatoarea mica dupa care se storc bine.
2.Dupa ce ati stors legumele,ele se pun intr-un castron si peste ele se adauga catei de usturoi pisati, patrunjelul si mararul tocate marunt si ceapa tocata marunt.
3.Se amesteca bine dupa care se adauga sare si piper dupa gust si se mai amesteca in continuare pana la omogenizarea completa.
4.La final se ia cate o lingura din amestec si se pune intr-o farfurie in care in prealabil am pus faina/pesmet si se da bine prin faina/pesmet si se da forma de chiftea.
5.La final se prajesc in ulei incins sau se introduc la cuptor pana cand sunt usor aurii.Se servesc cu mustar sau cu o salata.
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!
Am ales varianta ”la cuptor” evident din considerente de ”mai sanatoase”. Apoi am inlocuit faina sau pesmetul de grau cu faina de naut si evident am adaugat si 2 linguri de fulgi de drojdie de bere!
Ce sa zic?
Delicioase si veau sa spun ca intr-o jumatate de ora am fost cu ele la cuptor. Excelenta reteta, multumesc si mai astept si alte retete de post delicioase si… sanatoase!
Ma bucur mult ca v-au placut.Intr-adevar sunt foarte usor de facut si pentru ca ati optat pentru faina de naut au fost si foarte sanatoase.De asemenea se poate pune faina integrala sau faina de ovaz,soia,etc.