O reteta foarte usoara,rapida si delicioasa.Si in plus, e de post.Merita incercata.Casa va va fi invaluita de un miros imbietor de portocale.
INGREDIENTE PENTRU CIRCA 20 BRIOSE:
–2 PORTOCALE
-200 ML.ULEI FLOAREA SOARELUI/COCOS/PALMIER
-200 GR.ZAHAR
-2 LINGURITE BICARBONAT DE SODIU
-100 ML.APA
-350 GR.FAINA
-100 GR.STAFIDE(puteti pune si nuci,seminte,fructe uscate)
MOD DE PREPARARE:
1.Portocalele se spala bine cu apa calda si bicarbonat de sodiu sau cu otet.Se rade coaja prin razatoarea mica si se stoarce sucul.
2.Coaja si sucul se pun intr-un castron iar peste ele se adauga bicarbonatul si se amesteca.
3.Peste ele se adauga zaharul,uleiul,apa si se amesteca bine pentru a se omogeniza.
4.Dupa aceea se adauga faina si se amesteca foarte bine pana cand amestecul este omogen.La final se adauga stafidele inmuiate in putin rom sau alte fructe/nuci dupa preferinte.
5.Se pune aluatul in forme de briose (circa o lingura de aluat in fiecare forma) si se da la cuptor la 180 grade(treapta 5)timp de circa 35 minute(pana cand devin aurii deasupra).
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!
Be the first to post a comment