Ionela

1538260_740897275944089_867486837_o

O reteta foarte usoara,rapida si delicioasa.Si in plus, e de post.Merita incercata.Casa va va fi invaluita de un miros imbietor de portocale.

INGREDIENTE PENTRU CIRCA 20 BRIOSE:

 

2 PORTOCALE

-200 ML.ULEI FLOAREA SOARELUI/COCOS/PALMIER

-200 GR.ZAHAR

-2 LINGURITE BICARBONAT DE SODIU

-100 ML.APA

-350 GR.FAINA

-100 GR.STAFIDE(puteti pune si nuci,seminte,fructe uscate)

 

MOD DE PREPARARE:

 

1.Portocalele se spala bine cu apa calda si bicarbonat de sodiu sau cu otet.Se rade coaja prin razatoarea mica si se stoarce sucul.

2.Coaja si sucul se pun intr-un castron iar peste ele se adauga bicarbonatul si se amesteca.

3.Peste ele se adauga zaharul,uleiul,apa si se amesteca bine pentru a se omogeniza.

4.Dupa aceea se adauga faina si se amesteca foarte bine pana cand amestecul este omogen.La final se adauga stafidele inmuiate in putin rom sau alte fructe/nuci dupa preferinte.

5.Se pune aluatul in forme de briose (circa o lingura de aluat in fiecare forma) si se da la cuptor la 180 grade(treapta 5)timp de circa 35 minute(pana cand devin aurii deasupra).

 

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!