Ionela 10 min. 15 min.



INGREDIENTE:
-150 GR.BOABE DE SOIA
-2 LITRI APA
MOD DE PREPARARE:

1.Soia se lasa la inmuiat de seara.


2.A doua zi se clateste si se pune la fiert cu 500 ml din cantitatea de apa.Din momentul in care a inceput sa fiarba se lasa 5 minute sa fiarba.Acest lucru se face pentru a elimina acel gust specific de soia pe care nu toata lumea il apreciaza.

3.Dupa ce a fiert se blendeaza bine.

4.Dupa ce ati blendat soia,se adauga restul de 1500 ml apa si se pune la fiert intr-o oala mare pentru ca face foarte multa spuma.

5.Se lasa sa fiarba circa 20 de minute,pana cand acea spuma se retrage.ATENTIE! NU adunati spuma.

6.Se lasa sa se raceasca si se strecoara bine printr-un tifon.

Eu il amestec si cu 2-3 linguri de cacao bio sau pudra de roscove dar il puteti bea si simplu.In perioada de post si nu numai este un excelent inlocuitor al laptelui de vaca.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

DESPRE LAPTELE DE SOIA:contine o serie de elemente importante pentru buna functionare a organismului , printre care fosfor, calciu, magneziu, sodiu, contine de sapte ori mai mult magneziu decat painea din grau. Vitaminele B, D si E (continute de soia) impiedica procesul de imbatranire, in timp ce acizii grasi nesaturati stopeaza dezvoltarea celulelor canceroase.Laptele din soia are capacitatea de a reduce cantitatea de colesterol din organism. Este sarac in calorii si este alternativa perfecta pentru cei cu intoleranta la lactoza.