10 min. 15 min.
O reteta pe care o putem face atat la micul dejun cat si la desert.
INGREDIENTE:
-2 OUA
-250 GR.FAINA
-UN VARF LINGURITA DE SARE
-UN PLICULET PRAF DE COPT
-3 LINGURI DE ZAHAR
-UN PLICULET ZAHAR VANILINAT SAU O LINGURITA EXTRACT DE VANILIE
-250 ML.LAPTE
-2 LINGURITE ULEI SAU UNT TOPIT
-DULCEATA,GEM,MIERE PENTRU SERVIT
MOD DE PREPARARE:
1.Faina si praful de copt se pun intr-un castron si se amesteca bine.
2.Intr-un alt castron se pun ouale cu zaharul si se bat bine cu telul si dupa aceea se adauga sarea,vanilia,uleiul si laptele si se amesteca bine.
3.La final se adauga amestecul peste faina si se bate bine pana cand se omogenizeaza complet.
4.Se pune pe foc o tigaie non-aderenta sau una speciala pentru clatite,se ia cate un polonic de amestec si se toarna in centrul tigaii fara a se intinde ca la clatitele normale.
5.Cand face bule de aer deasupra,se poate intoarce si se mai lasa pe foc circa un minut.
6.Se servesc cu orice dorim sau avem prin casa. Eu le-am servit cu dulceata de zmeura facuta ca aici.
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!
[…] 6.Se pune pe foc o tigaie non-aderenta,se ia cate un polonic de amestec si se toarna in centrul tigaii dar nu se intinde,ci se lasa asa.Poze cu prepararea gasiti aici. […]
[…] 5.Se pune pe foc o tigaie non-aderenta,se ia cate un polonic de amestec si se toarna in centrul tigaii dar nu se intinde,ci se lasa asa.Poze cu prepararea gasiti aici. […]