Ionela

1925560_801757986524684_344249439_o

Zilele acestea m-am tot gandit ce sa mai fac de mancare.M-am uitat prin frigider si m-am uitat si m-am uitat…cand s-a aprins beculetul:).Daca am tot facut clatite pufoase cu diverse compozitii dulci,de ce nu as face si unele sarate.M-am apucat de treaba si iata ce a iesit.

Pentru ca nepotului meu nu-i place verdeata,am ales pentru noi,adultii,sa facem unele cu marar si branza iar pentru el am facut unele cu ton. Voi puteti sa va jucati cu ingredientele.

In principiu ingredientele principale sunt urmatoarele:

-1 OU

-3-4 LINGURI DE IAURT

-O LINGURA ULEI MASLINE

-1/2 PLIC PRAF DE COPT

-300 ML.LAPTE/APA

-CIRCA 6-7 LINGURI FAINA(eu am folosit integrala)

-SARE SI PIPER DUPA GUST

-OPTIONAL:MARAR/BRANZA SARATA/CASCAVAL/TON/ETC.(eu am folosit la o compozitie o legatura de marar si 200 gr.branza si la o alta compozitie o cutie de ton)

 

MOD DE PREPARARE:

1.Oul se sparge si se pune intr-un bol.Se adauga sare si piper si se bate cu ajutorul unui tel,dupa care se adauga uleiul si se amesteca pana ce acesta este incorporat.

2.Dupa aceea se adauga iaurtul,laptele/apa si se amesteca pana la omogenizarea completa.

3.Separat se amesteca faina cu praful de copt dupa care se pune peste amestecul anterior si se bate bine cu telul pana cand aluatul este complet omogenizat.Daca mai este nevoie se mai adauga lapte/apa sau faina.Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel clasic de clatite.

4.La final se pun ingredientele dorite:verdeata,ton,branza,etc.

5.Se pune pe foc o tigaie non-aderenta,se ia cate un polonic de amestec si se toarna in centrul tigaii dar nu se intinde,ci se lasa asa.Poze cu prepararea gasiti aici.

6.Cand face bule de aer deasupra,se intoarce cu ajutorul unei spatule si se mai lasa pe foc circa un minut.

7.Cand sunt facute pe ambele parti se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca sau se pot consuma calde.

Se pot servi cu un sos de iaurt,cu un sos tzatziki,sau o maioneza light sau chiar cu un gem de ardei iute preparat ca aici.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

 

 

Comentarii facebook

comentarii/comentariu