Ionela

10534054_801757816524701_1784222856_o

Iata o prajitura rapida cu fructe,in cazul meu zmeura si coacaze rosii,putin diferita fata de un pandispan clasic pentru ca mai are in compozitie si alte ingrediente.Veti vedea care.

INGREDIENTE:

-6 OUA

-12 LINGURI ZAHAR

-12 LINGURI UNT TOPIT

–400 GR.IAURT

-CIRCA 16 LINGURI FAINA

-UN PRAF DE SARE

-UN PLIC PRAF DE COPT

-AROME(COAJA DE LAMAIE,ESENTA DE ROM,ESENTA VANILIE,ETC)

-150 GR.ZMEURA

-100 GR.COACAZE ROSII

 

MOD DE PREPARARE:

1.Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma intai cu praful de sare dupa care se adauga cate  o lingura de zahar si se bate bine ca o bezea.

2.Dupa aceea galbenusurile se amesteca cu untul topit,aromele si cu  iaurtul.

3.Separat se amesteca faina cu praful de copt.

4.Albusurile batute spuma se adauga amestecului de galbenusuri amestecand de jos in sus cu o spatula pentru a nu scoate aerul din albusuri.

5.La final se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu grija pana la omogenizare.Daca mai este nevoie se mai adauga putina faina.Aluatul trebuie sa aiba consistenta celui de chec(ca o smantana mai groasa).Dupa aceea se toarna amestecul intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si se pun deasupra fructele.

6.Se da la cuptor la 180 grade timp de circa 30 minute.

Se taie bucati si se presara zahar pudra.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!