Ionela

10536550_801757919858024_2081121256_o

De cand am descoperit pastele din dovlecei nu ma mai satur de ele si am incercat diverse combinatii.Aceasta cu ton,nuci si fulgi de drojdie mi s-a parut nemaipomenita si imi place cel mai mult.Va invit sa o incercati.

INGREDIENTE PT.4 PERSOANE:

-1,5 KG DOVLECEI

-O CEAPA MICA

-5 CATEI DE USTUROI

-O LINGURA ULEI DE MASLINE/PALMIER/COCOS

-O CUTIE DE TON IN SUC PROPRIU

-SARE SI PIPER DUPA GUST

-UN VARF LINGURITA DE BUSUIOC USCAT/BUSUIOC PROASPAT

-2-3 LINGURITE AMIDON DE PORUMB

-3-4 LINGURI FULGI DE DROJDIE

-3-4 LINGURI NUCI TOCATE GROSIER

1.Se curata dovleceii si se taie fasii cu ajutorul unui peeler.
2.Se curata ceapa,se toaca marunt si se pune in tigaie cu uleiul de masline.Se adauga si usturoiul tocat marunt si se lasa un minut la calit dupa care se adauga dovleceii,se sareaza si pipereaza dupa gust,iar dupa aceea se adauga busuiocul.Nu e nevoie sa adaugati apa si nici un alt sos pentru ca dovleceii vor lasa suficienta apa pentru a obtine un sos.

3.Se lasa pe foc pana cand se inmoaie dovleceii dupa preferintele fiecaruia.Mie imi plac mai al dente.Cand sunt gata dovleceii,se adauga amidonul dizolvat cu o lingura de apa rece si se mai lasa pe foc un minut pentru a se ingrosa sosul.La final se adauga tonul,fulgii de drojdie si nucile si se amesteca.Se servesc decorate dupe preferinte si imaginatie.

Credeti-ma sunt delicioase.Trebuie sa le incercati.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!