Ionela 10 min. 25 min.

Noua ne plac la nebunie supele crema asa ca am zis,de ce nu si o ciorba crema.Vreau sa va spun ca nu voi mai face ciorba altfel.Sa va mai spun si ca este foarte sanatoasa?Cred ca stiti deja.

INGREDIENTE:

-2 MORCOVI DE MARIME MEDIE

-UN PASTARNAC

-O BUCATA TELINA(50 GR)

-O CEAPA

-JUMATATE ARDEI GRAS

-DOI DOVLECEI DE MARIME MEDIE

-SARE SI PIPER DUPA GUST

-OPTIONAL:AMESTEC LEGUME DESHIDRATATE

-ZEAMA DE LAMAIE DUPA GUST

-LEUSTEAN VERDE

PENTRU PERISOARE:

-300 GR.PIEPT PUI

-O CEAPA MICA

-UN MORCOV DE MARIME MEDIE

-O LINGURITA CIMBRU USCAT

-O LINGURITA SARE

-UN VARF LINGURITA PIPER

MOD DE PREPARARE:

1.Toate legumele se curata si se spala dupa care se taie bucati si se pun intr-o cratita dupa care se pune apa cat sa le acopere.In acest stadiu se pot adauga si legumele deshidratate.Acum eu adaug si putina sare ca legumele sa isi ia putina aroma in timpul fierberii.

2.Se lasa sa fiarba la foc mic timp in care ne apucam de perisoare.Tocam pieptul de pui in robot dupa care adaugam ceapa tocata marunt,morcovul dat prin razatoarea mica si condimentele si amestecam bine.Formam bilute,umezind mainile cu putina apa inainte,pe care le punem in zeama.Lasam sa fiarba pana cand toate legumele sunt moi.

3.La sfarsit se scot perisoarele si supa se paseaza cu ajutorul unui blender vertical dupa care se potriveste de sare si piper.Se pun perisoarele la loc in ciorba si se mai lasa sa fiarba 10 minute.La final adaugam zeama de lamaie dupa gust.Se serveste cu leustean tocat marunt.