Ionela

Noua ne place zacusca de orice fel dar cea de ciuperci cred ca este pe primul loc.Si pentru ca nu avem unde sa o depozitam, a trebuit sa gasesc variante de a o prepara rapid si daca se poate sa fie si sanatoasa(fara clasica grasime),atunci cu atat mai bine. Aaa si am uitat sa specific,se poate consuma in fiecare zi ,cu exceptia celei de vitamine,din cadrul dietei Rina.

INGREDIENTE:

-250 GR.CIUPERCI
-O LINGURA ULEI
-O CEAPA ROSIE
-UN ARDEI GRAS
-UN MORCOV DE MARIME MEDIE
-DOUA FOI DE DAFIN
-150 ML.SUC DE ROSII
-100 ML.APA
-SARE SI PIPER DUPA GUST
-FULGI CHILLI(daca o vreti picanta)
MOD DE PREPARARE:

Ciupercile se spala sau se curata,dupa care se toaca marunt.Morcovul se curata si se da prin razatoarea mica(fina).Ceapa se curata si se toaca marunt iar ardeiul gras il spalam si il tocam si pe el marunt.
Intr-o tigaie non-aderenta punem uleiul,lasam putin sa se incinga,dupa care adaugam ceapa,morcovul,ardeiul si ciupercile si lasam pe foc 3-4 minute pana cand se mai inmoaie legumele putin,amestecand incontinuu.Puteti pune si putina sare ca sa isi lase putina zeama ciupercile.
Cand legumele sunt inmuiate,punem sucul de rosii,apa si foile de dafin si lasam pe foc ,amestecand din cand in cand pana cand legumele sunt fierte si zeama este complet evaporata. Nu dureaza mai mult de 15-20 minute ca acest lucru sa se intample,dupa care ,gata,aveti zacusca.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!