Ionela 10 min. 15 min.

Aceasta pizza cu legume este perfecta atat in cadrul unui stil de viata vegan cat si in cadrul dietei Rina.Voi o puteti imbogati cu orice legume doriti,eu am optat pentru aceasta combinatie pentru ca trebuia sa respect legumele permise in cadrul dietei de 90 zile(Rina) pe care o urmez.

INGREDIENTE:

PT. BLAT:

-600 GR.FAINA
-450 ML.APA
-12 GR.DROJDIE USCATA
-O LINGURITA DE ZAHAR
-2 LINGURITE SARE

PT SOS:

-O LINGURA ULEI
-O CEAPA MARE
-2 MORCOVI DE MARIME MEDIE
-UN ARDEI GRAS MARE
-400 GR.ROSII CUBURI
-400 ML.SUC ROSII
-200 ML.APA
-2 LINGURITE USTUROI GRANULAT
-2 LINGURITE OREGANO USCAT
-2 LINGURITE BUSUIOC USCAT
-SARE SI PIPER DUPA GUST
-FULGI CHILLI(optional)

PT.TOPPING DIVERSE LEGUME LA ALEGERE

MOD DE PREPARARE:

1.Inainte de toate ne apucam de blat pentru ca trebuie sa creasca.In apa calduta punem drojdia si zaharul,amestecam si lasam 5 minute.Intr-un castron punem faina si sarea dupa care adaugam putin cate putin amestecul de apa cu drojdie si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul(circa o ora)
2.In timp ce blatul creste,ne apucam de sos.Spalam si curatam toate legumele.Ceapa si ardeiul gras le tocam marunt iar morcovul il dam prin razatoarea mica.Intr-o cratita incinsa punem uleiul,ceapa si ardeiul gras si calim putin dupa care adaugam morcovul si amestecam.Peste ele adaugam apa si lasam la foc mic pana cand se inmoaie morcovul ras.Cand morcovul este inmuiat,adaugam rosiile si sucul de rosii si condimentele.Lasam la foc mic,amestecand din cand in cand pana cand apa si sucul se evapora si amestecul are consistenta unui sos.
3.Cand aluatul este gata,luam bucati din el si le intindem foarte subtire cu ajutorul unui sucitor ,punem aluatul in tava,il ungem din belsug cu sosul facut si adaugam peste legumele dorite.Eu am optat pentru brocolli,ardei gras,ciuperci si masline,pentru a respecta lista de legume permise zilnic din cadrul dietei Rina. Daca doriti,puteti presara cand o scoateti de la cuptor niste fulgi de drojdie.De data aceasta eu nu am mai avut prin casa.
4.Se da la cuptor la 200-220 grade timp de circa 15 minute.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!