Ionela

Soarele ne este prieten dar si INAMIC.
Sezonul concediilor a inceput astfel ca tot mai multi oameni se gandesc deja la locurile in care isi vor petrece vacanta de vara.Medicii dermatologi sustin ca o atentie deosebita trebuie acordata protectiei solare, pentru a nu risca leziuni la nivelul pielii sau, mai rau, aparitia cancerului.

Atunci cand mergem la plaja, din geanta nu trebuie sa lipseasca o lotiune cu factor de protectie adecvat, insa la fel de importanta este si hidratarea sau imbracamintea aleasa. Pe langa bronzul mult ravnit de cele mai multe doamne si domnisoare, expunerea prelungita la soare poate avea si efecte nedorite. Daca nu sunt respectate anumite ore de stat la plaja, de cele mai multe ori, apar arsurile solare la nivelul pielii si, in timp, acestea duc la o fotoimbatranire.
Soarele este principala cauza pentru aparitia ridurilor si a petelor maronii de pe maini si de pe fata(ACESTE PETE NU SUNT PROVOCATE DE BATRANETE,CI DE SOARE).Pentru a preveni atat ridurile cat si petele maronii.

Acest lucru este valabil atat pentru FEMEI cat si pentru BARBATI.
Cele mai indicate expuneri la soare sunt dimineata, intre orele 8.00 si 11.00, si dupa-amiaza, dupa ora 16.00, cand intensitatea razelor solare scade. In plus, este absolut obligatorie folosirea unor creme cu factor de protectie, in functie de tipul de piele al fiecarei persoane.

Medicii dermatologi le indica celor cu parul blond sau saten sa foloseasca o crema protectoare cu factor +50, in timp ce persoanele brunete pot folosi si un spectru de fotoprotectie cuprins intre 20 si 30.