Ionela 10 min. 15 min.



INGREDIENTE:

-200 GR.FASOLE ROSIE
-O SFECLA DE MARIME MEDIE
-UN MORCOV DE MARIME MEDIE
-O BUCATA DE TELINA(cat o cutie de chibrituri)
-O PORTOCALA
-3 CIUPERCI CHAMPIGNONS
-O LINGURA DE NUCI CRUDE
-O LINGURA DE SEMINTE DE FLOAREA SOARELUI
-2 LINGURI ULEI DE MIGDALE SI DE ARAHIDE(puteti pune orice ulei presat la rece)
-SARE DE MARE SI PIPER DUPA GUST
-ZEAMA DE LA O JUMATATE DE LAMAIE

MOD DE PREPARARE:

1.Telina,sfecla si morcovul se dau pe razatoare.
2.Portocala se curata si se taie bucati mici.
3.Ciupercile se taie felii.
4.Nucile se toaca marunt cu cutitul.
5.Toate legumele se pun intr-un castron.
6.Separat se amesteca intr-un castronas zeama de lamaie,sarea,piperul si uleiul.
7.Sosul format se toarna peste legume si se amesteca.

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

DESPRE NUCILE CRUDE: Nucile crude sunt surse excelente de proteine,vitamine,minerale si grasimi de calitate,reduc riscul de boli cardiovasculare, reduc colesterolul, regleaza tranzitul intestinal, previn marirea prostatei, promoveaza sanatatea pielii si articulatiilor si se citeaza chiar si efecte antidepresive(datorita continutului mare de acizi grasi omega 3.
DESPRE SFECLA:
Sfecla roşie este o sursă naturală de zahăr, glutamină, conţine carbohidraţi, sodiu, potasiu, calciu, magneziu, fier, iod, cupru, vitaminele A, C, PP şi B6. Cantitatea mare de potasiu şi acid folic ajută la reglarea pulsului şi a tensiunii arteriale.
Este deosebit de eficientă în viroze, anemii, imunitate scăzută, nevroze, demineralizare, slăbirea organismului, reglează funcţiile hepatice, fiind uşor digerabilă.