Ionela

SAMSUNG CSC

Pentru ca aveam niste biscuiti populari ramasi prin casa si pentru ca nepotul meu zicea ca ar manca niste salam de biscuiti,am zis sa ma apuc de treaba cat mai repede pentru a avea timp sa se inchege(stiti voi,trebuie sa stea la frigider cateva ore ca sa se inmoaie biscuitii,etc).Ei si mi-am pus toate ingredientele necesare dupa care mi-a venit ideea: de ce nu l-as face mai rapid.Si iata ca a iesit ceva la fel de bun,poate chiar mai bun si nu a fost nevie sa stea la frigider.

INGREDIENTE:

-200 GR.BISCUITI POPULARI/PETIT BEURRE,ETC

-5-6 LINGURI DE LAPTE

-3-4 LINGURI DE MIERE

-3-4 LINGURI UNT LA TEMPERATURA CAMEREI

-3-4 LINGURITE CACAO

-ESENTA DE ROM

-OPTIONAL:NUCI/STAFIDE/RAHAT

 

MOD DE PREPARARE:

1.Se macina biscuitii in robotul de bucatarie.Nu trebuiesc neaparat macinati foarte fin,mai pot ramane si bucatele mai maricele pentru ca se vor inmuia.

2.Se pun biscuitii,pudra de cacao si nucile/stafidele intr-un castron,se adauga initial 3 linguri de unt,3 linguri de miere,5 linguri de lapte si esenta de rom.Se amesteca bine iar daca nu se omogenizeaza si nu iese o pasta care  sa poata fi modelata se mai adauga o lingura de unt si una de lapte.Daca nu vi se pare suficient de dulce mai puteti adauga si cealalta lingura de miere.*Cantitatea de lapte si unt difera in functie de tipul de biscuiti ales pentru ca unii se inmoaie mai repede altii mai greu.

3.Se formeaza bilute care se dau prin nuca de cocos,cacao,etc.

Se pot manca imediat dar se pot lasa si 5-10 minute la frigider.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!