Ionela

DSC_0153

Nu pot spune decat ca sunt niste prajiturele destul de rapid de facut si foarte bune,fara prea multe ingrediente.Blatul nu este unul pufos ci mai degraba unul stil negresa,mai dens si mai umed,astfel ca nu trebuie insiropat si se potriveste foarte bine cu crema racoritoare de iaurt.

INGREDIENTE:

INGREDIENTE BLAT PT. 5 PERSOANE:
UN OU
100 GR.UNT LA TEMPERATURA CAMEREI
5-6 LINGURI DE ZAHAR
UN PRAF DE SARE
200 ML.LAPTE
O LINGURA CACAO
FAINA CAT CUPRINDE(CIRCA 5-6 LINGURI)
UN PLIC PRAF DE COPT
ESENTA VANILIE

INGREDIENTE PT.CREMA:
200 ML.FRISCA LICHIDA
5 LINGURI IAURT FRUCTE
FRUCTE DUPA PREFERINTE

MOD DE PREPARARE:

Pentru blat frecam untul cu zaharul bine pana cand se albeste,adaugam oul si amestecam bine in continuare.Dupa aceea adaugam laptele,esenta,praful de sare si praful de copt.Dupa aceea adaugam pudra de cacao iar la final adaugam faina in ploaie pana cand iese un aluat ca o smantana mai groasa.Se amesteca bine pana la omogenizarea completa.Aici eu am adaugat si niste colorant rosu pentru a da un aspect de catifea rosie blatului.Se pune intr-o tava mica(15/20 cm). Dam la cuptor la 180 grade timp de circa 30 minute.
Intre timp facem crema rapida astfel:batem frisca lichida bine pana cand se intareste,adaugam iaurtul si amestecam bine,dar nu mai folosim mixerul sau telul ci o spatula.Veti vedea ca iaurtul va intari aproape instant frisca si impreuna vor forma o crema delicioasa.Se da la frigider pana cand este gata blatul.
Cand este gata,blatul se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca bine.Cand este complet racit,se taie in forma dorita,se pune crema peste si se orneaza cu fructele preferate.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!