Ionela

Untitled-1

Pentru ca a fost 1 Decembrie,am hotarat sa fac aceasta prajitura cu dedicatie pentru ziua nationala si pentru aniversarea a 7 ani de la infiintarea Clubului Rulotistilor(Club RV Romania),aniversare la care am si participat.Au fost foarte bine primite si foarte laudate.

Pentru fiecare prajitura aveti nevoie de cate 3 blaturi colorate cum doriti,deci 3 blaturi pentru prajitura cu crema ganache si 3 pentru prajitura cu zmeura.

INGREDIENTE PENTRU O FOAIE DE BLAT:

-200 GR.FAINA
-O LINGURITA BICARBONAT DE SODIU
-O LINGURITA PRAF DE COPT
-150 GR.ZAHAR
-200 ML.IAURT/KEFIR/LAPTE BATUT
-2 OUA
-6 LINGURI ULEI
-UN PRAF DE SARE

MOD DE PREPARARE:

Se face cate un blat o data pentru a iesi cat mai uniform fiecare blat.

1.Intr-un castron se amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu si praful de copt,dupa care se lasa deoparte.
2.Intr-un alt castron se pun ouale,sarea si zaharul si se bat bine cu telul pana se albesc,dupa aceea se adauga uleiul si laptele batut si se amesteca pana se dizolva zaharul.
3.Amestecul obtinut se toarna peste faina amestecata cu bicarbonat si praf de copt si se amesteca pana la omogenizare.Se coloreaza dupa preferinte utilizand colorant alimentar.

Pentru modul de preparare in imagini puteti intra aici.
4.Dupa ce este gata blatul,se toarna intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt,se intinde bine cu ajutorul unei spatule si se da la cuptor la 180 grade timp de circa 15 minute.In timpul in care se coace se trece la prepararea urmatorului blat.
5.Cand este gata se scoate pe un gratar si se lasa la racit dupa care se introduce la cuptor urmatorul blat.
6.Se repeta prcedura pana avem 3 sau 6 blaturi.

INGREDIENTE CREMA DE ROM PT.3 BLATURI:

Ambele creme este bine sa se faca inainte de a va apuca de blaturi,pentru a avea timp sa se raceasca.

-500 ML.FRISCA LICHIDA/SMANTANA PENTRU FRISCA
-500 GR.CIOCOLATA CU LAPTE/AMARUIE
-ESENTA DE ROM DUPA GUST

MOD DE PREPARARE CREMA GANACHE:

1.Frisca lichida se pune la incalzit intr-o craticioara.ATENTIE!Frisca nu trebuie sa fiarba ci doar sa fie aproape de punctul de fierbere.
2.Cand frisca este fierbinte,se pune ciocolata maruntita si se amesteca bine pana la omogenizarea completa.Cand este omogenizata complet se adauga esenta de rom,se amesteca si se pune la rece,acoperita cu o folie alimentara.
3.Cand este complet rece se bate cu mixerul circa 2-3 minute pana devine pufoasa.

INGREDIENTE CREMA DE ZMEURA PT.3 BLATURI:

-750 ML.LAPTE
-65 GR.AMIDON ALIMENTAR
-150 GR.ZAHAR
-250 ML.FRISCA LICHIDA/SMANTANA PENTRU FRISCA
-ESENTA DE ZMEURA

M0D DE PREPARARE:

1.Laptele se pune la fiert cu zaharul si cu un praf de sare.
2.Amidonul se amesteca cu 3 linguri lapte rece si se pune peste laptele fiert,si se amesteca bine tinandu-se pe foc la fiert 2-3 minute pentru a fierbe amidonul si pentru ca amestecul sa se ingroase.
3.Cand este gata se adauga esenta de zmeura dupa gust si se da la rece acoperita cu folie alimentara.
4.Intre timp cei 250 ml.frisca lichida se bat spuma si se dau la rece pana cand crema este complet racita.
5.Cand crema este rece,se ia cate o lingura din compozitie si se amesteca cu frisca batuta.Se amesteca bine pana la omogenizare.

Optional puteti face pentru fiecare prajitura un sirop din 300 ml.apa,150 gr.zahar si esenta rom/zmeura,cu care sa insiropati blaturile.

Cand aveti toate blaturile si cremele gata,se poate incepe montarea prajiturilor astfel:un blat insiropat+crema+blat insiropat+crema+blat insiropat.

Se lasa la rece pana a doua zi,cand se decoreaza dupa preferinte si se taie bucati.

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!