Ionela

SAMSUNG CSC

O prajitura crocanta,dulce,pufoasa si racoroasa.In plus este  versatila pentru ca o puteti umple cu crema preferata.Va invit sa o pregatiti.Este delicioasa.

INGREDIENTE BLAT PENTRU CIRCA 7 PRAJITURELE:

-3 ALBUSURI

-150 GR.ZAHAR

-1/2 LINGURITA OTET

-1 LINGURITA AMIDON ALIMENTAR

-UN PRAF DE SARE

 

MOD DE PREPARARE:

1.Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare dupa care se adauga zaharul putin cate putin si se bat in continuare pana cand iese o spuma tare care nu cade din castron.

2.Cand sunt batute bine,peste albusuri se pun otetul si amidonul si se mai amesteca putin cu ajutorul unei spatule.

3.Cand spuma de albusuri este gata,se pune intr-un pos si se toarna gramajoare in forma dorita intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

4.Se dau la cuptor la foc mic(minim sau 100 grade) timp de circa 60 minute.Va mai uitati din cand in cand la ele pentru ca timpu depinde de cuptorul utilizat.Trebuie sa fie usor rumene deasupra dar nu foarte inchise la culoare.

5.Cand sunt gata,blaturile se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca dupa care se umplu cu crema dorita ,se lipesc 2 cate 2 si se servesc.Eu am folosit o crema de zmeura preparata ca aici.

Galbenusurile ramase le puteti folosi pentru crema.Pe langa ele mai aveti nevoie de:

  • 200 de ml. de lapte
  • 2 linguri de amidon alimentar
  • 150 de grame de unt
  • zahar vanilinat/esenta vanilie/esenta preferata

Laptele se pune la fiert . Se adauga cele 2 linguri de amidon la  galbenusurile frecate spuma si se omogenizeaza bine.Cand laptele se infierbanta bine,se toarna incet peste crema de galbenusuri, omogenizand cu telul.Se adauga esenta preferata dupa care se transfera craticioara pe foc mic si se fierbe, amestecand continuu, pana cand crema clocoteste si se ingroasa. Se trage de pe foc si se acopera cu o folie alimentara direct pe suprafata cremei, ca sa se evite formarea pojghitei. Se lasa crema sa se raceasca pana la temperatura camerei.Untul se bate spuma dupa care se incorporeaza in crema racita.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu