Ionela

10754716_873675332666282_196750523_o

Prajitura copilariei mele si,cred eu si a copilariei voastre.Aceasta reteta este de la o prietena a mamei mele,si trebuie sa spun ca e o reteta cu care nu am dat niciodata gres.Este perfecta pentru orice petrecere si nici nu este greu de facut.Va invit sa o incercati.

INGREDIENTE:

PT.6 FOI:
3 OUA
15 LINGURI ZAHAR
15 LINGURI  ULEI
15 LINGURI LAPTE
1 1/2 LINGURITA AMONIAC
APROXIMATIV 900 GR.FAINA

CREMA DE LAMAIE PT.6 FOI:
750 ML.LAPTE
250 GR.ZAHAR
1/2 PACHET UNT/MARGARINA
5 LINGURI FAINA/7 LINGURI AMIDON
COAJA SI ZEAMA DE LAMAIE DUPA GUST
La aceasta prajitura puteti face si o crema de cacao,sau orice alta crema doriti.

MOD DE PREPARARE:

Pentru pregatirea foilor pe fundul tavii,se freaca zaharul cu ouale,apoi se adauga uleiul si se amesteca bine pana la incorporarea completa a acestuia.Dupa aceea se adauga laptele si amoniacul stins cu putina zeama de lamaie.Se adauga faina pana cand rezulta o coca mai moale dar care se poate intinde.Se imparte in 6 bucati egale,se intinde pe o hartie de copt si se coace pe fundul tavii de cupto la 180 grade timp de circa 10 minute.
Pentru crema,punem laptele la fiert impreuna cu zaharul si amestecam bine pana cand zaharul se topeste.Intre timp,intr-un bol punem faina si cand laptele este caldut,adaugam in fir subtire laptele peste faina,amestecand in permanenta cu un tel pentru a nu face cocoloase.Cand am turnat tot laptele,punem amestecul intr-o craticioara si il tinem pe foc,la foc mic,pana cand amestecul se ingroasa.Cand crema este gata,adaugam untul si amestecam bine pana la incorporarea completa a acestuia.La final adaugam zeama si coaja de lamaie dupa gust.
Foile trebuie umplutu cu 1-2 zile inainte de servire,pentru ca foile trebuie sa se inmoaie.Dupa umplere si dupa ce crema se raceste,eu pun o hartie de copt peste ele,un tocator si asez o greutate pentru ca foile sa stea presate si sa absoarba umezeala din crema.Sunt minunate.
Inainte de servire se taie si se pudreaza cu zahar pudra din belsug.

 
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!