Pentru ca in aceasta perioada porcul este una din carnurile prezente pe masa noastra, va invit sa incercati aceasta reteta care este din punctul meu de vedere,nemaipomenita.Alaturi de o salata,niste muraturi sau niste ciuperci marinate,fac perechea perfecta.
INGREDIENTE:
1 KG COASTE DE PORC
5-6 LINGURI SUC DE ROSII/KETCHUP
2 LINGURI MIERE/ZAHAR
1/2 LINGURITA PIPER
1/2 LINGURITA BOIA IUTE/CHILLI
1 LINGURITA BOIA DULCE
1 LINGURITA SARE
1 LINGURITA CIMBRU USCAT
1 LINGURITA USTUROI/PRAF DE USTUROI
3 LINGURI ULEI
MOD DE PREPARARE:
Coastele se pun intr-un castron si peste ele se pun toate ingredientele dupa care,cu ajutorul mainilor se amesteca foarte bine pentru ca toate costitele sa fie acoperite cu condimente.
Se lasa la marinat,de preferat de dimineata pana seara la rece,dar trebuie sa recunosc ca eu le-am lasat decat 1/2 ora pentru ca eram in criza de timp.Deci ies foarte bune si asa.
Cand vrem sa le pregatim,se pun intr-o tava unsa cu putin ulei cu tot cu zeama lasata.
Se dau la cuptor la 200 grade timp de circa o ora,dupa 1/2 ora trebuie insa intoarse.
Trebuie sa fie rumene si caramelizate pe exterior si moi si fragede la interior.
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!
Be the first to post a comment