M-am gandit sa fac aceasta placinta pentru a mai elimina din caloriile pe care le are o placinta cu mere.Dat fiind faptul ca avem un singur blat,numarul caloriilor este redus .
INGREDIENTE:
PENTRU BLAT:
5 OUA
5 LINGURI DE ZAHAR
5 LINGURI DE FAINA
5 LINGURI DE ULEI
O LINGURITA PRAF DE COPT
UN PRAF DE SARE
O LINGURITA SCORTISOARA
PENTRU UMPLUTURA:
1 KG DE MERE
250 GR ZAHAR
3 LINGURITE SCORTISOARA
PENTRU CRUSTA DE ZAHAR ARS:
4 LINGURI ZAHAR
MOD DE PREPARARE:
Intai pregatim umplutura care se prepara astfel:se dau merele prin razatoarea mare,se amesteca cu zaharul si scortisoara si se pun intr-o cratita pe foc pana cand scade toata zeama merelor,amestecand tot timpul ca sa nu se lipeasca.
Blatul se prepara ca un pandispan :separam albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma cu un praf de sare dupa care se bat in continuare cu cate o lingura de zahar,se adauga galbenusurile,uleiul si se mai amesteca in continuare dupa care la sfarsit se adauga faina amestecata cu praf de copt si scortisoara.Prepararea pandispanului in imagini o gasiti [aici|https://cemaimancam.ro/tort-aniversar/]
Cand avem gata si blatul si umplutura,montam prajitura pentru a o da la cuptor.Punem in tava de 28 cm cele 4 linguri de zahar si o punem pe foc pentru a carameliza zaharul.Cand zaharul este topit si caramelizat,il intindem pe suprafata tavii rotind tava.aAdaugam umplutura iar peste umplutura turnam aluatul.Dam la cuptor la 180 grade timp de circa 30 minute.
Cand este gata se rastoarna intr-o farfurie pentru ca umplutura sa fie deasupra si blatul dedesubt.Atentie la zaharul topit,care este foarte fierbinte.
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!
Be the first to post a comment