Ionela 10 min. 15 min.

DSC_0237

Niste mini-aperitive rapide,gustoase si sanatoase.

INGREDIENTE:

150 GR.CIUPERCI PROASPETE/CONSERVA
2-3 CATEI DE USTUROI
UN MORCOV MIC
1-2 LINGURI DE MAIONEZA SANATOASA
SARE SI PIPER DUPA GUST

MOD DE PREPARARE:

Daca alegeti sa folositi ciuperci proaspete,dupa ce le tocati marunt,e bine sa le marinati cu putina zeama de lamaie si putina sare timp de 5 minute,inainte de a le folosi.Daca alegeti sa folositi ciupercile din conserva,ele trebuie sa fie bine scurse de zeama,dupa care le tocati marunt.
Morcovul,eu l-am ales pentru a da si putina textura crocanta compozitiei si tocmai de aceea am ales sa nu il dau prin razatoare,ci sa il tai cu acel cutit special pentru facut paste din legume.Daca nu aveti asa ceva il puteti folosi pe cel de curatat cartofi sau alte legume si sa taiati morcovul fasii.
Usturoiul am preferat sa nu il pisez,ci l-am tocat marunt.
Maioneza pe care am folosit-o este cea rapida din lapte,a carei reteta o puteti gasi aici . De asemenea puteti incerca si maioneza rapida cu ou intreg  sau maioneza de post  sau chiar pe cea din iaurt .
Ca paine,eu am folosit o paine integrala cu seminte.Pentru realizarea compozitiei,se amesteca toate ingredientele intr-un bol,supa care se pun pe feliute de paine.
Sunt delicioase si foarte sanatoase.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!