Ionela

Pentru ca in seara aceasta aveam pofta de ceva dulce dar nu aveam prea multe ingrediente la indemana,m-am decis sa fac aceasta reteta care are nevoie de putine ingrediente si care este foarte usor de facut.

INGREDIENTE:

-UN MAR DE MARIME MEDIE SPRE MARE
-UN OU
-2 LINGURI DE ZAHAR
-2 LINGURI DE FAINA
-UN VARF DE LINGURITA DE SCORTISOARA
-3-4 LINGURI DE LAPTE
-ULEI PENTRU PRAJIT

MOD DE PREPARARE:

Marul se spala bine si i se scoate cotorul cu ajutorul unui instrument special sau cu grija,cu ajutorul unui cutit.Nu se curata de coaja.Dupa aceea se taie felii subtiri de aprox 3 mm.Cu cat sunt mai subtiri ,cu atat se fac mai repede.Cu cat sunt mai groase,cu atat raman mai crocante in interior,mai „al dente”.Se poate felia in orice mod si i se poate da orice forma.
Intr-un castron amestecam oul cu zaharul,dupa care adaugam faina si scortisoara,amestecand bine pentru a nu se forma cocoloase dupa care adaugam laptele,la fel,amestecand bine pentru a se omogeniza perfect.Consistenta aluatului trebuie sa fie ca a unei smantani mai groase,consistenta oricarui aluat de pane.
Se dau feliile de mere prin aluatul obtinut si se prajesc in ulei incins pe ambele parti,la foc mediu pana cand se rumenesc frumos.Se servesc fie pudrate cu zahar pudra fie,cum am ales si noi, alaturi de o inghetata.Sunt delicioase.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!