Ionela 10 min. 15 min.

Laptele din nuci este un lapte vegetal,parfumat si foarte usor de facut.Poate fi folosit atat ca atare dar si in shake-uri,budinci sau prajituri vegane.In plus este si foarte sanatos,avand numerosi nutrienti.

Laptele vegetal este un lapte bogat în minerale (Ca, Mg, etc) şi oligoelemente esenţiale, proteine, vitamine (mai ales cele din complexul B), enzime, acizi graşi esenţiali, fibre, etc.

INGREDIENTE:

-100 GR.NUCI CRUDE
-300 ML.APA CALDUTA
-500 ML APA PLATA

MOD DE PREPARARE:

Nucile se pun la inmuiat in apa calduta cu minim 6 ore inainte de prepararea laptelui.
Dupa ce s-au hidratat,nucile se scurg de apa in care au stat si se pun intr-un vas impreuna cu apa plata.Se blenduiesc bine dupa care se scurg printr-o sita deasa sau tifon,storcand foarte bine pulpa de nuci. Se poate pastra la frigider maxim o saptamana,inainte de folosire trebuind a se omogeniza.Pulpa de nuci ramasa se poate utiliza in diverse prajituri vegane.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!