Daca se poate de ce nu.Un iaurt fin pe care il puteti face in functie de preferinte.
Pentru a face iaurt in casa aveti nevoie de lapte cu concentratia de grasime dorita si iaurt cumparat .
Ce trebuie sa faceti?Eu folosesc un lapte semi-degresat pe care il pun in cesti pentru ca asa e mai usor de consumat dimineata,decat sa il pun intr-un borcan sau intr-un castron si dimineata sa stau sa imi torn de acolo in ceasca.Asa iau ceasca cu iaurt din frigider,adaug miere,nuci,seminte sau ce altceva mai gasesc,si il consum.
Sa revenim.Laptele il puneti in recipientele dorite si in fiecare adaugati cate putin iaurt cumparat,urmand ca ulterior sa folositi din iaurtul deja facut pentru urmatoarele transe.Acest lucru se face pentru ca laptele sa aiba culturi lactice pentru a putea fermenta.Dupa ce ati adaugat iaurt in fiecare recipient(eu pun o lingurita la fiecare ceasca) puneti recipientele intr-o oala sau intr-un vas cu capac si turnati pe langa ele apa clocotita.Puneti capacul si lasati la caldura pana a doua zi cand se poate consuma.Daca il vreti mai gros si mai acrisor il puteti lasa la temperatura camerei mai mult timp,pana cand este asa cum va place.
De cand am descoperit ca imi pot face asa de simplu iaurtul in casa,nu mai cumpar iaurt din comert pentru ca si acesta,avand aceleasi culturi,are automat aceleasi proprietati.
Be the first to post a comment