Ionela

 

index

Ceva de sezon pentru ca dupa un weekend in Ardeal era imposibil sa venim cu mainile goale.

INGREDIENTE PT.CIRCA 20 DE BUCATI:

-1 KG.CARTOFI
-2 OUA
-UN PRAF DE SARE
-EXTRACT DE VANILIE SAU ZAHAR VANILINAT DUPA GUST
-APROX.250 GR.FAINA
-10 PRUNE
-ZAHAR(daca le vreti mai dulci puneti mai mult zahar si invers)
-PESMET

MOD DE PREPARARE:

1.Se spala bine si se fierb cartofii in apa cu sare.


2.Cand sunt fierti cartofii,se scot si se curata de coaja.
3.Dupa aceea se blendeaza si se lasa sa se raceasca.
4.Dupa ce s-au racit,se adauga praful de sare,ouale ,vanilia si faina si se amesteca bine.
Intre timp punem pe foc o oala cu apa sa fiarba pentru a fierbe galustele.

5.Trebuie sa iasa un aluat moale dar nelipicios.


6.Se iau bucati din aluat si se pun pe masa infainata si se preseaza cu posul palmei.Se pune la mijloc o jumatate de pruna data prin zahar si se inchide.

7.Dupa inchidere se da forma rotunda si se pun in oala cu apa la fiert.Dupa ce se ridica la suprafata apei,se mai fierb 4-7 minute in functie de marime.

8.Cat fierb galustele,punem pe foc o tigaie cu pesmet pentru a-l praji putin,iar la final adaugam zahar.
9.Dupa ce au fiert galustele le dam prin pesmetul cu zahar si le asezam pe o farfurie pentru servire.

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!