Ionela

Pentru ca am tot fost intrebata de fulgii de drojdie am ales sa scriu acest articol pentru a lamuri toti cititorii.

Eu folosesc acesti fulgi oriunde vreau sa dau gust de cascaval mancarurilor. Sunt nemaipomeniti pe cartofi la cuptor,in piure,la bruschete si este inlocuitorul perfect al cascavalului atunci cand tinem post.
Pe langa faptul ca sunt nemaipomeniti ca si gust,acestia au niste proprietati uimitoare si aici am sa citez de pe ambalaj:

Fulgi de drojdie uscată, inactivă

Prezentare:  punga de 100g

Recomandari: Supliment alimentar bogat în vitamine și minerale este un remediu naturist care se folosește pentru a îmbunătăți valoarea nutritivă și gustul mâncărurilor și ca agent de legare, ca înlocuitor de ou, în chifteluțe, perișoare, drob, alimentatie sanatoasa, vitaminizant si mineralizant

Compozitie: fulgi de drojdie uscata, inactiva

Administrare: doza zilnica recomandata 10 gr

Stiati ca:  Drojdia de bere este o aglomerare de ciuperci inferioare (Saccharomyces cerevisiae), de dimensiuni microscopice, dar care se comporta ca niste adevarate uzine de medicamente, ce produc aproape intreaga gama de aminoacizi esentiali, toate vitaminele din complexul B, enzime, minerale in forma asimilabila (calciu, magneziu, fosfor) si anumite oligoelemente indispensabile vietii (in special seleniu. Cea mai importanta calitate a acestui supliment nutritiv este faptul ca acopera carentele de vitamine din complexul B, care, afecteaza majoritatea oamenilor. Aceasta, in conditiile in care cele noua vitamine din acest complex sunt indispensabile pentru functionarea oricarui organ sau sistem din corp. Vitamina B1 este necesara pentru sistemul nervos si cardiovascular, fiind folosita contra bolilor de inima, contra depresiei si a asteniei. Vitamina B2 este esentiala pentru piele, fiind indicata in toate afectiunile dermatologice. Vitamina B3 este implicata in procese ce tin de echilibrarea sistemului nervos, in timp ce vitamina B5 este un stimulent natural al glandelor cortico-suprarenale, marind rezistenta la infectii si la stres. Vitaminele B7 si B8 sunt implicate in metabolismul colesterolului si al proteinelor, fiind importante si pentru mentinerea sanatatii si rezistentei parului. Vitamina B9 este un elixir contra anemiei si pentru mentinerea echilibrului hormonal, in timp ce vitamina B12, care actioneaza asupra sistemului nervos, mareste puterea de concentrare, favorizeaza eliminarea unor simptome specifice stresului psihic. In fine, vitamina B15 – ultima descoperita – favorizeaza schimburile de oxigen la nivelul tesuturilor si este un remediu minune contra imbatranirii, contra infertilitatii si a bolilor hepatice. Studiile facute in Occident, mai ales in Germania, au aratat fara dubiu ca asemenea altor remedii naturale, drojdia de bere este foarte utila in tratamentul bolilor tumorale maligne,  drojdia de bere este un extraordinar ajutor pentru bolnavii de cancer care au recurs sau recurg la iradiere (cobaltoterapie).