10 min. 15 min.
INGREDIENTE PT.4 PERSOANE:
-500 GR.FICATEI
-2 OUA
-100-150 ML.LAPTE
-4 LINGURI DE FAINA + FAINA SEPARAT PENTRU DAT FICATEII PRIN EA
-SARE SI PIPER
-ULEI PENTRU PRAJIT
MOD DE PREPARARE:
1.Ficateii se spala si se curata de membrane si cheaguri.
2.Intr-o farfurie se pune faina pe care o vom folosi pentru trecut ficateii prin ea.
3.Separat intr-un bol se pun ouale,se adauga sare si piper si se bat bine.
4.Peste oua se adauga faina si dupa aceea se subtiaza cu lapte pana devine ca o smantana groasa.
5.Se pune uleiul la incins intr-o tigaie.
6.Cat timp se incinge uleiul,ficateii se dau prin faina si dupa aceea prin amestecul de ou si se pun la prajit in uleiul incins,la foc mic, intorcandu-se atunci cand sunt rumeniti frumos.ATENTIE!Este preferabil sa puneti un capac peste tigaie pentru ca ficatul daca mai are apa in el sare foarte tare si va puteti frige cu ulei.
7.Se scot pe o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie.
8.Se servesc alaturi de un mujdei de usturoi sau alaturi de o salata de sezon.
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!
Be the first to post a comment