Ionela 10 min. 15 min.

INGREDIENTE:

-1 KG.FASOLE VERDE
-3 DOVLECEI
-300 ML.SUC DE ROSII
-100 ML.APA
-2 CEPE MICI
-USTUROI DUPA GUST
-SARE SI PIPER DUPA GUST
-MARAR
-2 LINGURI ULEI MASLINE

MOD DE PREPARARE:

1.Se spala si curata fasolea si dovleceii.Ceapa se curata si se taie marunt.

2.Intr-o oala cu capac se pune uleiul,se adauga ceapa si se lasa un minut pe foc.

3.Se adauga fasolea,se sareaza si pipereaza si se pun cei 100 ml.apa.Se pune capacul si se lasa pe foc mic timp de 15 minute,sa fiarba inabusit.

4.Dupa cele 15 minute se adauga si dovlecelul si sucul de rosii ,se amesteca bine si se pune iarasi capacul si se lasa la foc mic sa fiarba inabusit cam 20 de minute,depinde de fasole.

5.Cand este fiarta fasolea,se opreste focul,se verifica de sare si piper si se adauga usturoi pisat dupa gust.Se pune marar tocat marunt si se serveste.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!